Over Mij


Mijn naam is Lieke.

Van jongs af aan liep ik met een veel te grote camera van mijn vader om mijn nek door de stad. Als we op vakantie waren vond ik het altijd leuk om van alles te fotograferen. Van huizen tot mensen en van dieren tot bloemen. Van alles wilde ik uitproberen, voorgrond scherp, voorgrond onscherp, een gedeelte zwartwit of alles zwartwit en ga zo maar door. In die periode had ik niet veel verstand van mijn camera, maar wat ik wel wist is, dat ik het heel leuk vond om creatief bezig te zijn en mooie creatieve beelden te creëren.

Op een bepaalde leeftijd werd het echt tijd om mijn eigen camera aan te schaffen. Eenmaal met mijn eigen camera in mijn hand was ik een gelukkig mens. Veel dagen op pad om mijn camera goed te leren kennen, ik vond het heerlijk en kon er alleen maar van genieten.

Toen kwam er een moment waarop de camera praktisch aan mij zat vast geplakt. Ik nam ‘m vrijwel overal mee naar toe. Van vakantie tot familiedag en van een wandeling door het park of de stad. Je weet het maar nooit, straks kom ik een mooi moment tegen. Ik heb al mijn vrienden en familie gefotografeerd totdat ze genoeg van mij kregen. Dit maakte dat ik mijn camera steeds beter leerde kennen en steeds meer liefde kreeg voor het vak fotografie.

Nu weet ik het zeker, fotografie is mijn passie en ik ga hier mijn werk van maken.

Stiekem had ik altijd al de droom om als fotograaf aan de slag te gaan. Hoe leuk zou het zijn als ik mijn werk kan maken van iets waar ik zo van geniet dacht ik altijd. Nadat ik mijn HBO studie media en entertainment management en een vervolgopleiding vastgoedfotografie en styling had afgerond, heb ik de keuze gemaakt om voor mezelf te beginnen als fotograaf.

CREATIEF

Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn, ik maak net die andere foto van jou, een object of de omgeving.  Ik kijk naar het natuurlijke licht, de omgeving, de situatie en de personen. Bedenk dan wat ik het beste kan gebruiken of benadrukken of hoe ik iets op een andere manier kan belichten en tot uitdrukking kan laten komen.

Graag denk ik  met je mee over de mogelijkheden en hoe jij jezelf of je bedrijf of een woning goed in beeld kunt brengen.

Creativiteit maakt een foto uniek.

FOTOGENIEK

Iedereen die altijd maar roept “Ik ben niet fotogeniek”.  Ik zal er alles aan doen om er voor te zorgen dat jij je op gemak voelt. Hierbij ga ik samen met jou op zoek naar wat comfortabel voelt voor jou, dus geen standaard houdingen en poses. Gewoon een foto maken tijdens je werk of tijdens een wandeling. Zo ontstaan er meer ontspannen beelden die belichten hoe jij bent of waar het bedrijf voor staat.  

De juiste compositie en lichtinval maakt een foto mooi en jou fotogeniek.

NATUURLIJK

Vrijwel altijd werk ik met natuurlijk licht. Het zorgt ervoor dat een foto mooi en natuurlijk oogt en het is veel relaxter voor jou. Er staan geen lampen op  je gericht, je hoeft niet te wachten tot de lichten goed staan. Met natuurlijk licht ben je veel flexibeler en kan je gaan en staan waar je wilt.

Ik vind het leuk om op een natuurlijke manier te fotograferen, waarbij er niet standaard wordt geposeerd. Een foto is echt een momentopname en dat wil ik vastleggen, waarbij emoties en spontaniteit en hoe je bent centraal staan. Op je gemak voelen is daarom belangrijk. Een foto is een verhaal waarbij je de sfeer moet kunnen voelen.

Een natuurlijke foto zorgt ervoor dat je compleet jezelf kan zijn.